KLANTENPORTAAL
logo Axent notarissen

Estate planning

Estate planning in Zeeuws-Vlaanderen?

Bent u op zoek naar een estate planner in Zeeuws-Vlaanderen of Zeeland? Wij hebben deskundigen in dienst die u uitgebreid kunnen informeren over de estate planning.
Estate planning is een aanvulling op uw financiële planning en houdt in dat u uw vermogen zo fiscaal voordelig mogelijk overdraagt aan toekomstige generaties. Het is het proces van plannen en beheren van uw vermogen, zodat overdracht plaatsvindt in overstemming met uw wensen en op een fiscaal gunstige wijze. Prettig voor u maar ook voor de mensen aan wie u vermogen overdraagt. Estate planning heeft betrekking op het beheer en de verdeling van uw vermogen zowel tijdens uw leven als na uw overlijden.

Tijdens uw leven kunt u bijvoorbeeld uw kinderen, kleinkinderen, andere dierbaren maar ook goede doelen alvast financieel ondersteunen door middel van schenkingen. Zo kunt u hen helpen met het op orde brengen van hun eigen financiële toekomst en tegelijkertijd uw eigen belastingdruk verminderen. Na uw overlijden verloopt de afwikkeling van uw nalatenschap volgens vastgelegde wensen en wettelijke kaders.

Een doordachte estate planning kan ook zorgen voor een soepele overgang van een familiebedrijf naar de volgende generatie, rekening houdend met zowel zakelijke als persoonlijke belangen.

Waarom is estate planning nodig?

Estate planning is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw vermogen zo efficiënt mogelijk en volgens uw wensen wordt overgedragen aan toekomstige generaties of andere begunstigden.

Met zo efficiënt mogelijk wordt ook bedoeld dat er over de nalatenschap zo min mogelijk erfbelasting is verschuldigd door de erfgenamen. Maar ook dat er tijdens uw leven wordt gekeken naar mogelijke belastingbesparingen.

Bij uw financiële planning staan inkomen, pensioen en vermogensbeheer centraal en draait het om inkomsten- en vermogensbelasting. Estate planning is een complex proces waarbij vermogensoverdracht centraal staat en u te maken krijgt met schenk- en erfbelasting. Het is essentieel dat de getroffen regelingen goed op elkaar zijn afgestemd en dat u weloverwogen beslissingen neemt aangezien de invloed ervan soms pas over vele jaren merkbaar (kunnen) zijn.

Waarom is een notaris zo belangrijk bij estate planning?

Een notaris inschakelen bij estate planning is een slimme keuze vanwege zijn of haar expertise op niet alleen het gebied van juridische kwesties, maar ook op het gebied van fiscale en financiële zaken. De notaris kan u helpen bij het opstellen van nauwkeurige en wettelijk bindende documenten zoals een testament en volmachten, en zorgt voor een efficiënte en fiscaal gunstige overdracht van vermogen. Ook kan de notaris u adviseren over complexe zaken zoals huwelijksvermogensrecht en bedrijfsoverdracht, en zorgt hij/zij voor een zorgvuldige uitvoering van uw wensen. De onafhankelijkheid en deskundigheid van de notaris geven u gemoedsrust in het hele proces estate planning.

Estate planning: voor een efficiënte en fiscale gunstige overdracht van uw vermogen

Estate planning is het plannen van de overdracht van vermogen naar volgende generaties zowel tijdens uw leven als na overlijden. Estate planning omvat het opstellen van juridische documenten zoals testamenten, trusts en volmachten. Daarnaast wordt rekening gehouden met fiscale, juridische en financiële aspecten om belastingbesparing en een soepele verdeling van uw vermogen te bereiken. Estate planning zorgt ervoor dat uw vermogen in overeenstemming met uw wensen wordt overgedragen. Professionele begeleiding van een notaris is vaak essentieel voor een effectieve planning.

5 veel gestelde vragen over estate planning

Een estate planner helpt u bij het plannen van de overdracht van uw vermogen naar toekomstige generaties of andere begunstigden, tijdens en na uw leven. Hierbij houdt een estate planner rekening met uw wensen en doelen, terwijl hij of zij ook let op juridische, financiële en fiscale aspecten.
Axent Notarissen biedt een gratis kennismakingsgesprek aan, zodat u uw situatie kunt bespreken en een idee krijgt van de diensten die de notaris kan leveren en de daarmee gemoeide kosten.
De titel "estate planner" is niet beschermd, dus in veel landen kan iedereen zich een estate planner noemen. Echter, het uitvoeren van estate planning vereist specifieke kennis en het is belangrijk dat een professional kiest die kennis van zaken heeft. Het is aan te raden om met een erkende professional te werken zoals een notaris of een financieel planner met ervaring in estate planning.
Een goede estate planner heeft diepgaande kennis van juridische, fiscale en financiële zaken en kan duidelijk communiceren om uw wensen te begrijpen en uit te voeren. Daarnaast is discretie, betrouwbaarheid en een empathische benadering essentieel om uw persoonlijke situatie effectief en respectvol te behandelen.
Vermogensbeheer richt zich op groei en bescherming van uw vermogen om uw financiële doelen te bereiken. Estate planning concentreert zich op overdracht, nalatenschap en erfbelasting.

Axent Notarissen: uw Partner voor zorgvuldige estate planning

Axent Notarissen biedt deskundige begeleiding bij estate planning dankzij hun uitgebreide kennis van juridische en fiscale aspecten van nalatenschapsplanning
Onze notaris Imca Seegers heeft jarenlange ervaring in estate planning en zorgt voor een persoonlijke benadering, waarbij uw wensen centraal staan. Axent Notarissen stelt nauwkeurige en op maat gemaakte plannen op die aansluiten bij uw situatie en doelen. Wij adviseren u over de beste strategieën voor een efficiënte overdracht van uw vermogen en helpen u met het opstellen van belangrijke documenten zoals testamenten en volmachten. Kies voor Axent Notarissen voor betrouwbare en professionele ondersteuning bij estate planning.

Contact opnemen
 • Oprichting
  Bedrijf starten?
  Als u een eigen bedrijf wilt beginnen, hebt u veel te regelen. Denk daarbij ook aan de keuze van de meest geschikte bedrijfsvorm. Zoveel mogelijkheden, zoveel zaken om rekening mee te houden.
  Meer informatie
 • Projectontwikkeling
  Projectmatige (nieuw)bouw plannen?
  Als projectontwikkelaar is het prettig om te weten dat je één aanspreekpunt hebt. En dat je gedurende het gehele project kunt rekenen op vakkundige hulp en advisering.
  Meer informatie
 • Wonen
  Huis gekocht?
  Hebt u een koopwoning op het oog? Voordat u tot de koop overgaat, moet u zich eerst in een aantal zaken verdiepen.
  Meer informatie
 • Overlijden
  Afwikkeling nalatenschap
  Wat u moet regelen na een overlijden en wat gebeurt er met de erfenis? Hoe verdeel je een nalatenschap? Lees meer over afwikkeling van de nalatenschap.
  Meer informatie
 • Over ons
  Toegankelijk en ’to the point’
  Onze notarissen en medewerkers zijn er voor u als klant. Het is ons werk om zaken te formaliseren en dat woord raakt gelijk de kern van de zaak: het formele ziet u terug in onze contracten en documenten.
  Meer informatie
 • Relatie
  Gaan jullie trouwen?
  Bij trouwen of een geregistreerd partnerschap gelden wettelijke regels. Huwelijkse voorwaarden en partnerschaps­voorwaarden maken die regels voor elke situatie op maat.
  Meer informatie
 • Werken bij
  Werken bij Axent
  Welkom bij Axent, de (werk)plek waar professionaliteit en aandacht voor elkaar prima samengaan.
  Meer informatie
logo Axent Notarissen
Wij zijn een zelfstandig notariskantoor in Terneuzen met expertise in familierecht, onroerend goed en ondernemingsrecht. Een notariskantoor in Zeeland, waarbij maatwerk en efficiëntie centraal staan.
Openingstijden: werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur
NL14 RABO 0362 3800 66
NL61ABNA0511042507
Kvk 59 36 26 77
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram