KLANTENPORTAAL
logo Axent notarissen

Projectontwikkeling & Bouwprojecten

Juridische expertise bij projectontwikkeling en bouwprojecten

Als notaris staan we klaar om u te begeleiden bij de complexe juridische aspecten van projectontwikkeling en bouwprojecten. Deze projecten vereisen veel aandacht voor detail en juridische expertise. Of u nu een ontwikkelaar bent die een nieuw project opzet, of een koper die een nieuwbouwhuis koopt, wij zorgen ervoor dat alles soepel en volgens de wet verloopt.

Onze ervaren notarissen ondersteunen u bij het opstellen en controleren van contracten, het regelen van financiering, en het afhandelen van eigendomsrechtelijke zaken. Wij staan garant voor nauwkeurige begeleiding en duidelijke communicatie, zodat u zich kunt richten op de voortgang van het project of zich bezig houden met de inrichting van uw huis. Met onze expertise in projectontwikkeling en bouwprojecten zorgen we ervoor dat uw plannen juridisch stevig onderbouwd zijn en u gaat genieten van het eindresultaat.

Nieuwbouwprojecten

Bij het kopen van een woning in een nieuwbouwproject komt er veel kijken
Als koper profiteert u van de voordelen van een nieuwbouwwoning, zoals moderne bouwmaterialen, energiezuinige technieken en de mogelijkheid om aanpassingen te maken die aansluiten bij uw wensen. Het kopen van een nieuwbouwwoning betekent dat u de woning 'vrij op naam' koopt, wat betekent dat u geen notariskosten betaalt voor de overdracht van de woning.

In plaats van overdrachtsbelasting betaalt u btw over zowel de grond als de bouw van het huis. Dit kan voordeliger uitpakken dan het kopen van een bestaande woning. Onze notarissen begeleiden u graag bij het juridische aspect van de aankoop van uw nieuwbouwwoning. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is, van het controleren van de contracten tot het afhandelen van de betalingen.

Met onze ervaring en persoonlijke benadering staan wij klaar om u te helpen bij elke ‘steen’ van het project, zodat u straks met een gerust hart kunt gaan genieten van uw nieuwe woning.

Model koop-aannemingsovereenkomst

Bij een nieuwbouwhuis tekent u niet een koopcontract maar een koop-aannemingsovereenkomst
Het is een combinatie van een koopcontract voor de grond en een aannemingsovereenkomst voor de bouw van het huis. In de koop-aannemingsovereenkomst zijn de rechten en plichten van de koper en de bouwer vastgelegd. Soms heeft u te maken met meerdere partijen en dus ook met meerdere contracten

Met het tekenen van deze overeenkomst wordt u nog geen eigenaar van de woning maar gaat u wel verplichtingen aan. Zaak om goed op te letten waar u voor tekent. Er bestaan model koop-aannemingsovereenkomsten, maar in veel gevallen wordt hiervan afgeweken door afwijkende of aanvullende bepalingen op te nemen. Controleer deze goed voordat u tekent. Kortom: er is veel waar u op moet letten voordat u kunt tekenen. De hulp van een notaris kan heel waardevol zijn.

Vastgoedbeheer en financiering

Vastgoedbeheer en financiering zijn essentiële aspecten van het werken met onroerend goed. Als notaris bieden wij uitgebreide begeleiding bij de juridische en financiële aspecten van vastgoedbeheer.

Expertise en juridische ondersteuning in onontbeerlijk bij de ontwikkeling van grote bouwprojecten. Wij kunnen u o.a. ondersteunen bij het regelen van hypotheken en andere vormen van financiering, waaronder het vaststellen van voorwaarden en garanties om uw investeringen te beschermen. We helpen ook bij het opstellen van contracten voor projectontwikkeling, een complexe aangelegenheid omdat hier vaak veel partijen bij betrokken zijn. Des te belangrijker afspraken tussen partijen duidelijk zijn vastgelegd.

Onze notarissen adviseren u ook over de juridische risico's en helpen u bij het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot uw vastgoedportefeuille. Met onze expertise zorgen we voor een soepel verloop van transacties, van aankoop en financiering tot verkoop of verhuur van vastgoed. Hierdoor kunt u met vertrouwen uw vastgoedprojecten beheren en financieren.

Betrouwbare Juridische Ondersteuning bij projectontwikkeling en bouwprojecten

Projectontwikkeling en bouwprojecten zijn complexe processen die een grondige voorbereiding en nauwkeurige uitvoering vereisen. Als notaris spelen wij hierbij een essentiële rol, van het opstellen van overeenkomsten tot het afronden van juridische formaliteiten. We begeleiden u bij het opstellen en controleren van contracten, zoals koopovereenkomsten en aannemingscontracten, die aan de basis liggen voor succesvolle projecten.

Onze ervaren notarissen zorgen ervoor dat alle juridische aspecten en wettelijke vereisten bij uw projectontwikkeling en bouwprojecten in orde zijn, financieringsvoorwaarden en aansprakelijkheidskwesties. Daarnaast adviseren we over risico's en kansen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Of u nu een ontwikkelaar bent die een nieuw project opzet of een investeerder die betrokken is bij bouwprojecten, Axent Notarissen zorgt voor een solide juridische basis die gemoedsrust en zekerheid geeft.

5 veel gestelde vragen over Projectontwikkeling & Bouwprojecten

Projectontwikkeling omvat het hele proces van het plannen, ontwerpen en realiseren van bouwprojecten, zoals woningen, kantoren en commerciële gebouwen. Het omvat locatiekeuze, vergunningen, ontwerp en bouw, financiering, en de verkoop of verhuur van het eindresultaat.
Een projectnotaris is een notaris die gespecialiseerd is in vastgoedprojecten, zoals nieuwbouw- en ontwikkelingsprojecten. De notaris begeleidt de juridische aspecten van het project. Daarnaast biedt de projectnotaris advies over wettelijke verplichtingen en zorgt voor een soepele juridische afhandeling van het project.
Bij een bouwproject zijn verschillende partijen betrokken, waaronder de architect en projectontwikkelaar en aannemers en bouwbedrijven. Verder kunnen financiers, overheden, ingenieurs en notarissen betrokken zijn bij het project, evenals eventuele toekomstige eigenaren.
Een projectontwikkelaar neemt het initiatief voor een bouwproject. De ontwikkelaar coördineert de verschillende betrokken partijen, zoals architecten, aannemers en investeerders, en zorgt ervoor dat het project wordt voltooid volgens de vastgestelde planning en budgetten.
Een nieuwbouwwoning koopt u 'vrij op naam'. Dit betekent dat u geen notariskosten en ook geen overdrachtsbelasting betaalt voor de overdracht. U betaalt de koopsom voor de grond en een aanneemsom voor de bouw van het huis. In plaats van overdrachtsbelasting betaalt u btw over deze bedragen.

Bij Axent Notarissen kunt u rekenen op expertise en deskundige ondersteuning bij uw bouwprojecten. Onze notarissen zorgen voor een juridische basis die staat als een huis, zodat u met vertrouwen verder kunt.

Contact opnemen
 • Oprichting
  Bedrijf starten?
  Als u een eigen bedrijf wilt beginnen, hebt u veel te regelen. Denk daarbij ook aan de keuze van de meest geschikte bedrijfsvorm. Zoveel mogelijkheden, zoveel zaken om rekening mee te houden.
  Meer informatie
 • Projectontwikkeling
  Projectmatige (nieuw)bouw plannen?
  Als projectontwikkelaar is het prettig om te weten dat je één aanspreekpunt hebt. En dat je gedurende het gehele project kunt rekenen op vakkundige hulp en advisering.
  Meer informatie
 • Wonen
  Huis gekocht?
  Hebt u een koopwoning op het oog? Voordat u tot de koop overgaat, moet u zich eerst in een aantal zaken verdiepen.
  Meer informatie
 • Overlijden
  Afwikkeling nalatenschap
  Wat u moet regelen na een overlijden en wat gebeurt er met de erfenis? Hoe verdeel je een nalatenschap? Lees meer over afwikkeling van de nalatenschap.
  Meer informatie
 • Over ons
  Toegankelijk en ’to the point’
  Onze notarissen en medewerkers zijn er voor u als klant. Het is ons werk om zaken te formaliseren en dat woord raakt gelijk de kern van de zaak: het formele ziet u terug in onze contracten en documenten.
  Meer informatie
 • Relatie
  Gaan jullie trouwen?
  Bij trouwen of een geregistreerd partnerschap gelden wettelijke regels. Huwelijkse voorwaarden en partnerschaps­voorwaarden maken die regels voor elke situatie op maat.
  Meer informatie
 • Werken bij
  Werken bij Axent
  Welkom bij Axent, de (werk)plek waar professionaliteit en aandacht voor elkaar prima samengaan.
  Meer informatie
logo Axent Notarissen
Wij zijn een zelfstandig notariskantoor in Terneuzen met expertise in familierecht, onroerend goed en ondernemingsrecht. Een notariskantoor in Zeeland, waarbij maatwerk en efficiëntie centraal staan.
Openingstijden: werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur
NL14 RABO 0362 3800 66
NL61ABNA0511042507
Kvk 59 36 26 77
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram