KLANTENPORTAAL
logo Axent notarissen

Kantoorruimte of bedrijfspand kopen

Bedrijfspand kopen in Zeeland

De aankoop van een bedrijfspand is en cruciale stap voor uw onderneming. Begeleiding van een notariskantoor uit de regio biedt uitkomst. Of u nu een starter bent die zijn eerste kantoorruimte zoekt of een gevestigde onderneming die een bedrijfspand wil kopen: Zeeland biedt diverse voordelen door een strategische ligging met uitstekende verbindingen naar de grote steden in Nederland en België.

De aankoop van een bedrijfspand is een belangrijke juridische transactie waarbij deskundig advies en nauwkeurige afhandeling van essentieel belang zijn. Axent Notarissen is thuis in Zeeland en onze ervaren notarissen staan klaar om u te adviseren over alle aspecten van het kopen van een bedrijfspand in de regio. Zo kunt u met vertrouwen de stap zetten naar het kopen van een nieuw bedrijfspand.

Bedrijfspand kopen in Terneuzen

Het kopen van een bedrijfspand in Terneuzen biedt unieke mogelijkheden in een van de meest dynamische economische regio's van Nederland. Gelegen aan de monding van de Westerschelde en dicht bij de Belgische grens, is Terneuzen een strategische locatie voor tal van bedrijven. Daarnaast biedt Terneuzen een stimulerend zakelijk klimaat met een focus op innovatie en duurzame ontwikkeling en het biedt veel mogelijkheden voor bedrijven die actief zijn in diverse sectoren. Bovendien investeert de lokale overheid actief in infrastructuur, onderwijs en innovatie, waardoor Terneuzen een aantrekkelijke locatie is voor bedrijven die streven naar groei en succes op lange termijn.

Onze ervaren notarissen zijn goed bekend met de lokale vastgoedmarkt en kunnen u adviseren over alle juridische aspecten van het kopen van een bedrijfspand in Terneuzen

Koopovereenkomst

In een koopovereenkomst voor het kopen van een bedrijfspand worden voorwaarden en verplichtingen van zowel de koper als de verkoper vastlegt. In deze overeenkomst worden details zoals de koopprijs, de opleverdatum, eventuele ontbindende voorwaarden en afspraken over eventuele roerende zaken opgenomen. Het is van groot belang dat deze overeenkomst zorgvuldig wordt opgesteld en juridisch waterdicht is, om geschillen en misverstanden in de toekomst te voorkomen.

Het is verstandig om bij het opstellen van een koopovereenkomst voor een bedrijfspand professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke aspecten worden behandeld en dat de overeenkomst juridisch correct is.

Onze notarissen zorgen ervoor dat uw belangen volledig worden beschermd, waardoor u met vertrouwen kunt overgaan tot de koop van een bedrijfspand in Zeeland (of elders).

Inschrijven koopovereenkomst

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst voor een bedrijfspand speelt de notaris nog een rol bij het inschrijven van de koopovereenkomst in het Kadaster. Hiertoe wordt een registerverklaring door de notaris opgesteld die vervolgens wordt ingeschreven. Inschrijving is een belangrijke stap om de rechten van de koper te beschermen en de transactie te formaliseren. De registratie zorgt ervoor dat de overeenkomst officieel wordt vastgelegd.

Het is niet verplicht om een voorlopige koopovereenkomst in te schrijven bij het Kadaster maar het is wel verstandig. Het biedt extra bescherming voor u als koper, met name wanneer onvoorziene omstandigheden zich voordoen (zoals bijv. een beslaglegging op het pand door schuldeisers van de verkoper). Door het koopcontract in te schrijven, versterkt u uw rechten als koper.

Eigendomsoverdracht

De eigendomsoverdracht van een bedrijfspand is een de laatste stap in het aankoopproces, en de notaris speelt hierbij een centrale rol. Na het ondertekenen van de leveringsakte zorgt de notaris ervoor dat deze akte wordt ingeschreven in de openbare registers bij het Kadaster. Dit proces formaliseert de overdracht van het eigendom van de verkoper naar de koper, waardoor de juridische eigendomsoverdracht wordt erkend en vastgelegd. De notaris zorgt ervoor dat alle wettelijke vereisten worden nageleefd en dat de belangen van zowel de koper als de verkoper worden beschermd tijdens dit proces. Door samen te werken met een ervaren notaris kunt u met vertrouwen overgaan tot aankoop van kantoorruimte of een bedrijfspand.

Wij staan klaar om u te begeleiden bij het kopen van uw ideale bedrijfspand.

Een bedrijfspand kopen is een belangrijke en spannende stap voor uw onderneming
Met de ondersteuning van een ervaren notaris kunt u met vertrouwen de transactie aangaan, wetende dat uw belangen beschermd zijn en dat alle juridische stappen correct worden afgehandeld. Of u nu een starter bent die zijn eerste bedrijfsruimte zoekt of een ervaren ondernemer die een bedrijfspand gaat kopen, wij staan klaar om u te begeleiden bij het proces. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen bij het realiseren van uw vastgoeddoelen.

5 veel gestelde vragen over Kantoorruimte & Bedrijfspand kopen

De notariskosten bij de aankoop van een bedrijfspand variëren, maar omvatten doorgaans kosten voor het opstellen en passeren van de leveringsakte, inschrijving in het Kadaster en recherchekosten.
Om een bedrijfspand te kopen, heeft u onder meer financiering, een juridisch correcte koopovereenkomst en eventueel een due diligence-onderzoek (naar verborgen risico’s) nodig.
De keuze tussen kopen of huren van kantoorruimte hangt af van verschillende factoren, zoals financiële situatie, flexibiliteit en langetermijnplannen van de onderneming. Het kan voordelig zijn om te huren vanwege flexibiliteit, terwijl kopen investeringsvoordelen op lange termijn biedt.
Bij het beoordelen van een bedrijfspand is het belangrijk om te letten op factoren zoals locatie, bereikbaarheid, voorzieningen, staat van onderhoud en toekomstige groeimogelijkheden, om ervoor te zorgen dat het pand aansluit bij de behoeften en doelstellingen van uw bedrijf.
Doorgaans is er overdrachtsbelasting verschuldigd van 10,4%, die wordt betaald door de koper. Omzetbelasting (btw) kan echter van toepassing zijn bij de koop van een nieuw bedrijfspand.

Axent Notarissen in Terneuzen heeft veel kennis van de lokale vastgoedmarkt, waardoor we u optimaal kunnen begeleiden bij het kopen van een bedrijfspand. Met onze ervaring, nauwgezette aandacht voor details en persoonlijke service zorgen we ervoor dat uw vastgoedtransactie in Zeeland soepel en succesvol verloopt.

Contact opnemen
 • Oprichting
  Bedrijf starten?
  Als u een eigen bedrijf wilt beginnen, hebt u veel te regelen. Denk daarbij ook aan de keuze van de meest geschikte bedrijfsvorm. Zoveel mogelijkheden, zoveel zaken om rekening mee te houden.
  Meer informatie
 • Projectontwikkeling
  Projectmatige (nieuw)bouw plannen?
  Als projectontwikkelaar is het prettig om te weten dat je één aanspreekpunt hebt. En dat je gedurende het gehele project kunt rekenen op vakkundige hulp en advisering.
  Meer informatie
 • Wonen
  Huis gekocht?
  Hebt u een koopwoning op het oog? Voordat u tot de koop overgaat, moet u zich eerst in een aantal zaken verdiepen.
  Meer informatie
 • Overlijden
  Afwikkeling nalatenschap
  Wat u moet regelen na een overlijden en wat gebeurt er met de erfenis? Hoe verdeel je een nalatenschap? Lees meer over afwikkeling van de nalatenschap.
  Meer informatie
 • Over ons
  Toegankelijk en ’to the point’
  Onze notarissen en medewerkers zijn er voor u als klant. Het is ons werk om zaken te formaliseren en dat woord raakt gelijk de kern van de zaak: het formele ziet u terug in onze contracten en documenten.
  Meer informatie
 • Relatie
  Gaan jullie trouwen?
  Bij trouwen of een geregistreerd partnerschap gelden wettelijke regels. Huwelijkse voorwaarden en partnerschaps­voorwaarden maken die regels voor elke situatie op maat.
  Meer informatie
 • Werken bij
  Werken bij Axent
  Welkom bij Axent, de (werk)plek waar professionaliteit en aandacht voor elkaar prima samengaan.
  Meer informatie
logo Axent Notarissen
Wij zijn een zelfstandig notariskantoor in Terneuzen met expertise in familierecht, onroerend goed en ondernemingsrecht. Een notariskantoor in Zeeland, waarbij maatwerk en efficiëntie centraal staan.
Openingstijden: werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur
NL14 RABO 0362 3800 66
NL61ABNA0511042507
Kvk 59 36 26 77
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram